Previous Next

Strokovna ekskurzija TENERIFE

Gimnazija Krško je organizirala strokovno ekskurzijo na otok Tenerife (Kanarsko otočje) v času jesenskih počitnic, ki so jo samostojno osmislili in pripravili prijavljeni dijaki iz tretjega in četrtega letnika skupaj s profesorji. Šest dni samostojnega road trip raziskovanja otoka je vključevala proučevanje korenin prvotnih prebivalcev, posebnih geografskih značilnosti otoka in obisk vseh znamenitih točk otoka. Vzpon na vrh vulkana Pico del Teide (3717m) je bil češnjica na torti, ki smo jo postavili že prvo noč v mesečini z nočnim vzponom, pozabili pa nismo tudi na znanost in astronomijo... Vseme ponujenemu hedonizmu se je bilo težko upirati, kar je bila upoštevajoč pedagoško naravnano dejavnost tudi osnovna nezapovedana naloga delovne skupine. Seveda pa se znamenitim plažam, ki poleti pokajo od turistov, danes pa romantično samevajo, nismo mogli v celoti upreti.

Film Avantura:Tenerife

Nekaj o otoku


 S klikom na karto pridete do interaktivne oblike, kjer si lahko ogledate nekaj najbolj znanih destinacij otoka: plaže, krater, observatorij, mesta,...

Galerija slik


Instagram galerija  @gimnazijakrsko in (in naš tag)

Kronika ekskurzije

Poskusili bomo v besedi sproti opisati vse, kaj se je ta dan dogajalo...

26/10

Piše Anja:

Zbrali smo se 15 do 4 pred SŠ Krško. Na pot smo se odpravili s kombijem in osebnim avtomobilom. Naš prvi cilj je bilo letališče Marca Pola v Benetkah, kjer smo odložili profesorja Matica. Na poti smo zelo uživali ob dobri glasbi in seveda družbi. Čas je zelo hitro minil in kar naenkrat smo bili že na letališču Bergamo v Milanu. Ko je letalo vzletelo, sem si želela, da bi zaspala vsaj za 4 ure. A žal nisem mogla. Po eni uri sem se že zbudila. Bila sem zelo vesela, saj je en sedež za mano, na levo sedel Simon, aleluja. Krajšal mi je čas oziroma, verjetno bolj jaz njem.Bilo mi je tako dolgčas med letom, da sem se odločila, da popestrim let s kakšno pesmijo. Ena gospa mi je celo rekla, da imam zelo lep glas in seveda sem morala zapeti še kaj. Simon je bil zelo presrečen. Mislim, da gospod, ki je sedel za Simonom je še pred pristankom znal na pamet La Miami (pesem), pa čeprav je bil Italijan. No, po 4 urah in 40 minutah smo rečno pristali. S kovčki smo se odpravili po naš avto. Prva skupina se je že odpravila do našega apartmaja ali hotela, kakor želite. Druga skupina je pa počakala, da se je s severa otoka pripeljal profesor Matic. Ko smo se prva skupina pripeljali do našega hotela, smo se s profesorjem odpravili na recepcijo po ključe za naše apartmaje. Naš hotel je imel poleg recepcije en bazen, drugi bazen je pa bil na strehi. Apartmaji so bili res super. Imeli smo tudi to srečo, da je bil čisto blizu Lidl in smo si lahko kuhali kar sami. No, potem, ko so do hotela prispeli tudi ostali, smo se nastanili v svojih sobah in sledil je sestanek, kaj vse bomo jutri počeli. KOMAJ ČAKAM!!

Vodnika za pustolovce

 

Cern 2016
© 2015 MM