• Gore

  Zadnje ture v visokogorje in malo nižje...

 • Voda

  Večdnevni touring s kajakom po rekah in morju...

 • Naokoli

  Enodnevni in večdnevni izleti v naravo...

 • Bike&Hike

  S kolesom  in peš, gor in dol... 

Kukova špica, Škrnatarica, Dovški križ, Oltar

Avgust 2012. Kukova špica, Škrnatarica, Dovški križ in Oltar iz Vrat. Na Kukovo špico kreneva iz Vrat, grapa na Škrnatarico je prav uživaška, na vrh Škrnatarice se je bilo potrebno kar malce potruditi.  Kmali srečava skupino planincev, s katero se nehote družimo vse do Dovškega križa. Silvo izvede reševalno akcijo, ko nekomu popustijo živci na drobirju grebena. Po Dovškem križu  se odzoveva še klicu Oltarja. Spust nazaj v Vrata je vratolomno hiter, tam naključno srečava še Marjana, ki se trudi s skupinico svojih trudi za rekordni čas na Slovenski planinski poti.  

{oziogallery 254}

Tabor OUTSIDER

OUTSIDERplakat

MEPI priznanje za mlade

Priporočeno branje

Knjiga relativnosti pomena zmage posameznika in o moči sanj, ki so nujne, a hkrati nevarne. Knjiga o izgubi, ko je cilj dosežen, razmišljanja o pomenu sreče in o načinih iskanja svobode.   


Knjiga o človeku, ki je vso svojo življenjsko energijo prenesel v navpične stene. Skupaj s svojimi soplezalci je tako utrjeval filozofijo novodobnega alpinizma. Pri njemu ni nikoli bilo dovolj, da cilj tudi doseže, potrebno je bilo tudi zadostiti drugim pogojem - da je bil cilj dovolj težak in da ga je osvojil na način, kot ga ni še nihče pred tem. Zgodbe, ki govorijo o tem, da lahko  človeški minimalizem in preprostost z veliko mero odločnosti določa izjemne dosežke, ki se jih ne da spregledati. Razen, če nisi predsednik države. Knjigo imam in je v posojo...  

© 2015 MM